Viski
AINESOSAT:
viski
vesi
sokerikulööri
RAVINTOSISÄLTÖ
66 Kcal / serve
30ml
275 kJ
221 Kcal / 100ml
916 kJ
Tuotantoprosessi
Viski on väkevä alkoholijuoma, jota tuotetaan vain viljoista, yleensä ohrasta, maissista ja vehnästä. Vilja liotetaan vedessä, kuivataan ja murskataan. Murskatut viljat pestään kuumalla vedellä niiden sokerien uuttamiseksi ja makea neste fermentoidaan sitten hiivalla ennen tislaamista. Yksi tai useampi tislaus vaaditaan edelleen käytetyn tyypin, haetun viskin tyylin ja tuotantoperinteiden mukaan. Tislauksesta saatavan nesteen alkoholipitoisuuden on oltava 94,8 tilavuusprosenttia; usein se on kuitenkin paljon alhaisempi viljojen aromin ja maun säilyttämiseksi. Tisle kypsytetään puisissa tynnyreissä (yleensä tammi) vähintään 3 vuoden ajan, usein paljon kauemmin, minkä seurauksena väkevä alkoholijuoma saa väriä.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän viskin on oltava vähintään 40-tilavuusprosenttista.
Sallittua
Sokerikulöörin lisäys värin saavuttamiseksi.
Ei sallittua
Minkä tahansa muun alkoholin lisääminen, mahdollisten makeutusaineiden ja aromien käyttö.