Viski

 

AINESOSAT:

viski

vesi

sokerikulööri

 

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

66 Kcal / serve

30ml

275 kJ

 

221 Kcal / 100ml

916 kJ

 

 

Tuotantoprosessi

Viski on väkevä alkoholijuoma, jota tuotetaan vain viljoista, yleensä ohrasta, maissista ja vehnästä. Vilja liotetaan vedessä, kuivataan ja murskataan. Murskatut viljat pestään kuumalla vedellä niiden sokerien uuttamiseksi ja makea neste fermentoidaan sitten hiivalla ennen tislaamista. Yksi tai useampi tislaus vaaditaan edelleen käytetyn tyypin, haetun viskin tyylin ja tuotantoperinteiden mukaan. Tislauksesta saatavan nesteen alkoholipitoisuuden on oltava 94,8 tilavuusprosenttia; usein se on kuitenkin paljon alhaisempi viljojen aromin ja maun säilyttämiseksi. Tisle kypsytetään puisissa tynnyreissä (yleensä tammi) vähintään 3 vuoden ajan, usein paljon kauemmin, minkä seurauksena väkevä alkoholijuoma saa väriä.

 

 

Vahvuus

Kuluttajille myytävän viskin on oltava vähintään 40-tilavuusprosenttista.

 

 

Sallittua

Sokerikulöörin lisäys värin saavuttamiseksi. 

 

Ei sallittua

Minkä tahansa muun alkoholin lisääminen, mahdollisten makeutusaineiden ja aromien käyttö.