![](https://static.wixstatic.com/media/9a1a24_45aedaddaa0c4f7688eb207208885c0e~mv2_d_3074_2049_s_2.jpg/v1/fill/w_638,h_425,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/9a1a24_45aedaddaa0c4f7688eb207208885c0e~mv2_d_3074_2049_s_2.jpg)
Alkoholin energiasisältö
Alkoholissa on kaloreita
Laskukaava: juoman määrä x laatu
Alkoholi sisältää runsaasti energiaa. Alkoholia syntyy, kun raaka-aineen sisältämät sokerit muuttuvat etanoliksi. Juoman alkoholipitoisuus ilmoitetaan tilavuusprosentteina etiketissä, eli montako millilitraa puhdasta alkoholia on desilitrassa juomaa.
Nyrkkisääntö: mitä enemmän alkoholia, sitä enemmän energiaa. Likööreissä ja juomasekoituksissa energiasisältöön vaikuttavat lisäksi muut raaka-aineet.
Kun alkoholijuomista valmistetaan drinkkejä, kaloreiden saantiin vaikuttavat myös muut ainesosat, esimerkiksi virvoitusjuomat, tonic-vesi, kerma, mehu tai hedelmät.
Kaloreita laskiessa on tärkeää huomioida, että juomia nautitaan erikokoisina annoksina.
4 cl ravintola-annos konjakkia (40 t-%) sisältää keskimäärin 73 kaloria, yksi pullo tai tölkki eli 33 cl keskiolutta noin 140 kaloria. (Lähde: Fineli)
![](https://static.wixstatic.com/media/9a1a24_71db151a97df458c9b681d30dd8380f1~mv2_d_2480_1748_s_2.jpg/v1/crop/x_0,y_77,w_2480,h_1611/fill/w_1155,h_750,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/9a1a24_71db151a97df458c9b681d30dd8380f1~mv2_d_2480_1748_s_2.jpg)