top of page
Viljaviina 35 %

 

AINESOSAT:

viljaviina

​vesi

Sokeri (jos käytetty)

Sokerikulööri (jos käytetty)

 

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

58 Kcal / annos

30ml

240 kJ

 

193 Kcal / 100ml

801 kJ

 

Tuotantoprosessi

Viljaviina on väkevä alkoholijuoma, jota tuotetaan vain viljoista, mukaan lukien ohra, maissi, kaura, vehnä ja tattari. Vilja liotetaan vedessä, kuivataan ja murskataan. Murskatut viljat pestään kuumalla vedellä niiden sokerien uuttamiseksi ja makea neste fermentoidaan sitten hiivalla ennen tislaamista. Tisleen on säilytettävä viljojen aistinvaraiset ominaisuudet. Jotta alkoholijuomaa voidaan kutsua nimityksellä ”vilja brandy”, on sen vahvuuden oltava alle 95 tilavuusprosenttia.

 

Vahvuus

Kuluttajille myytävän viljaviinan alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 35 tilavuusprosenttia. Poikkeuksena ”Korn”, jonka vähimmäisalkoholipitoisuuden on oltava 32 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi ja sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi. 

 

Ei sallittu

Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.

bottom of page