Viljaviina 35 %
AINESOSAT:
viljaviina
vesi
Sokeri (jos käytetty)
Sokerikulööri (jos käytetty)
RAVINTOSISÄLTÖ
58 Kcal / annos
30ml
240 kJ
193 Kcal / 100ml
801 kJ
Tuotantoprosessi
Viljaviina on väkevä alkoholijuoma, jota tuotetaan vain viljoista, mukaan lukien ohra, maissi, kaura, vehnä ja tattari. Vilja liotetaan vedessä, kuivataan ja murskataan. Murskatut viljat pestään kuumalla vedellä niiden sokerien uuttamiseksi ja makea neste fermentoidaan sitten hiivalla ennen tislaamista. Tisleen on säilytettävä viljojen aistinvaraiset ominaisuudet. Jotta alkoholijuomaa voidaan kutsua nimityksellä ”vilja brandy”, on sen vahvuuden oltava alle 95 tilavuusprosenttia.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän viljaviinan alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 35 tilavuusprosenttia. Poikkeuksena ”Korn”, jonka vähimmäisalkoholipitoisuuden on oltava 32 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi ja sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi.
Ei sallittu
Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.