Väkevä glögi 15 %
AINESOSAT:
Maatalousperäinen alkoholi
Viini tai viinituotteet
Makuaineet
vesi
Väri (jos käytetään)
sokeri
RAVINTOSISÄLTÖ
25 Kcal / annos
30ml
103 kJ
83 Kcal / 100ml
343 kJ
Tuotantoprosessi
Väkevä glögi (spritglögg) on alkoholijuoma, joka on valmistettu maustamalla maataloudesta peräisin olevaa alkoholia neilikalla ja/tai kanelilla. Aromatisointimenetelmä voi olla yksi seuraavista tai niiden yhdistelmä: a) maseraatio ja/tai tislaus, b) alkoholin uudelleen tislaaminen yhdessä kanelin ja neilikan kanssa ja c) luonnollisten neilikka- tai kaneliaromiaineiden lisääminen. Muita aromeja, aromiaineita ja/tai aromivalmisteita voidaan myös käyttää väkevöidyn glögin valmistuksessa, mutta pääasiallisen maun on oltava kaneli ja/tai neilikka. Lisäksi viiniä tai viinituotteita voidaan käyttää, mutta niiden osuus ei saa olla yli 50% lopputuotteesta.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän väkevän glögin alkoholipitoisuus on vähintään 15%.
Sallittu
Makujen, sokerin ja värin lisääminen.
Ei sallittu
Viinin tai viinituotteiden käyttäminen enempää kuin 50% lopputuotteesta.