Väkevä glögi 15 %

 

AINESOSAT:

Maatalousperäinen alkoholi

Viini tai viinituotteet

Makuaineet

vesi

Väri (jos käytetään)

sokeri

RAVINTOSISÄLTÖ

 

25 Kcal / annos

30ml

103 kJ

 

83 Kcal / 100ml

343 kJ

 

Tuotantoprosessi

Väkevä glögi (spritglögg) on alkoholijuoma, joka on valmistettu maustamalla maataloudesta peräisin olevaa alkoholia neilikalla ja/tai kanelilla. Aromatisointimenetelmä voi olla yksi seuraavista tai niiden yhdistelmä: a) maseraatio ja/tai tislaus, b) alkoholin uudelleen tislaaminen yhdessä kanelin ja neilikan kanssa ja c) luonnollisten neilikka- tai kaneliaromiaineiden lisääminen. Muita aromeja, aromiaineita ja/tai aromivalmisteita voidaan myös käyttää väkevöidyn glögin valmistuksessa, mutta pääasiallisen maun on oltava kaneli ja/tai neilikka. Lisäksi viiniä tai viinituotteita voidaan käyttää, mutta niiden osuus ei saa olla yli 50% lopputuotteesta.

Vahvuus

Kuluttajille myytävän väkevän glögin alkoholipitoisuus on vähintään 15%.

 

Sallittu

Makujen, sokerin ja värin lisääminen.

 

Ei sallittu

Viinin tai viinituotteiden käyttäminen enempää kuin 50% lopputuotteesta.