Viinistä tislattu väkevä
alkoholijuoma 37,5 t-%
AINESOSAT:
Tislattu viini
Vesi (jos käytetään)
Sokeri (jos käytetään)
Sokerikulööri (jos käytetään)
RAVINTOSISÄLTÖ
62 Kcal / serve
30ml
257 kJ
207 Kcal / 100ml
858 kJ
Tuotantoprosessi
Viinistä tislattu alkoholijuoma tuotetaan tislaamalla viiniä, väkevöityä viiniä tai viinitislettä alle 86 tilavuusprosenttiin. Sen haihtuvien aineiden pitoisuuden on oltava vähintään 1,25 grammaa/litraa puhdasta alkoholia kohden, ja metanolipitoisuuden enintään 2 g per litra puhdasta alkoholia.
Jos viinistä tislattu väkevä alkoholijuoma on kypsytetty, sitä voidaan myydä viinistä tislattuna alkoholijuomana edellyttäen, että kypsymisaika on vähintään yksi vuosi, tai 6 kuukautta, jos kypsytys tapahtuu tynnyreissä, joiden tilavuus on alle 1 000 litraa.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän viinistä tislatun väkevän alkoholijuoman alkoholipitoisuus on vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi; sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi; perinteisten menetelmien käyttö.
Ei sallittu
Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.