top of page
Viinistä tislattu väkevä
alkoholijuoma 37,5 t-%

 

AINESOSAT:

Tislattu viini

Vesi (jos käytetään)

Sokeri (jos käytetään)

Sokerikulööri (jos käytetään)

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

62 Kcal / serve

30ml

257 kJ

 

207 Kcal / 100ml

858 kJ

 

 

Tuotantoprosessi

Viinistä tislattu alkoholijuoma tuotetaan tislaamalla viiniä, väkevöityä viiniä tai viinitislettä alle 86 tilavuusprosenttiin. Sen haihtuvien aineiden pitoisuuden on oltava vähintään 1,25 grammaa/litraa puhdasta alkoholia kohden, ja metanolipitoisuuden enintään 2 g per litra puhdasta alkoholia.

Jos viinistä tislattu väkevä alkoholijuoma on kypsytetty, sitä voidaan myydä viinistä tislattuna alkoholijuomana edellyttäen, että kypsymisaika on vähintään yksi vuosi, tai 6 kuukautta, jos kypsytys tapahtuu tynnyreissä, joiden tilavuus on alle 1 000 litraa.

 

Vahvuus

Kuluttajille myytävän viinistä tislatun väkevän alkoholijuoman alkoholipitoisuus on vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi; sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi; perinteisten menetelmien käyttö.

 

Ei sallittu

Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.

bottom of page