Rommi
AINESOSAT:
rommi
vesi
sokeri (jos käytetty)
sokerikulööri (jos käytetty)
RAVINTOSISÄLTÖ
62 Kcal / serve
30ml
257 kJ
207 Kcal / 100ml
858 kJ
Tuotantoprosessi
Rommia voidaan valmistaa kahdella tavalla:
JOKO
a) tislaamalla ruokosokerin valmistuksessa tuotettua melassia tai siirappia tai
b) tislaamalla käynyttä sokeriruokomehua
Rommitisleen on oltava vahvuudeltaan alle 96 tilavuusprosenttia, niin että tisleellä on rommin aistinvaraiset ominaisuudet.
TAI
Sokeriruokomehun käyminen ja tislaus, jos väkevän alkoholin haihtuvien aineiden pitoisuus on vähintään 2,25 g litraa kohti puhdasta alkoholia.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän rommin alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Karamellin käyttö värin säätämiseksi. Sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi, paitsi perinteisessä rommissa.
Ei sallittu
Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.