top of page
Rommi

 

AINESOSAT:

rommi

vesi

sokeri (jos käytetty)

sokerikulööri (jos käytetty)

 

 

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

62 Kcal / serve

30ml

257 kJ

 

207 Kcal / 100ml

858 kJ

Tuotantoprosessi

Rommia voidaan valmistaa kahdella tavalla:

JOKO

a) tislaamalla ruokosokerin valmistuksessa tuotettua melassia tai siirappia tai

b) tislaamalla käynyttä sokeriruokomehua

Rommitisleen on oltava vahvuudeltaan alle 96 tilavuusprosenttia, niin että tisleellä on rommin aistinvaraiset ominaisuudet.

 

TAI

Sokeriruokomehun käyminen ja tislaus, jos väkevän alkoholin haihtuvien aineiden pitoisuus on vähintään 2,25 g litraa kohti puhdasta alkoholia.

 

Vahvuus

Kuluttajille myytävän rommin alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Karamellin käyttö värin säätämiseksi. Sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi, paitsi perinteisessä rommissa. 

 

Ei sallittu

Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.

bottom of page