Maustettu vodka 37,5 t-%
AINESOSAT:
Vodka
Makuaineet
Vesi
Väri (jos käytetään)
Sokeri (jos käytetään)
​
RAVINTOSISÄLTÖ
62 Kcal / annos
30ml
257 kJ
207 Kcal / 100ml
858 kJ
​
​
​
Tuotantoprosessi
Maustettu vodka valmistetaan antamalla vodkalle muu kuin sen raaka-aineista saatava hallitseva maku . Itse vodka tuotetaan maatalousperäisestä alkoholista, joka voidaan valmistaa mistä tahansa maatalouden raaka-aineesta, ja sen on oltava tislattu vähintään 96-tilavuusprosenttiseksi. Vaihtoehtoisesti termi 'maustettu vodka' voidaan myyntinimikkeessä korvata käyttämällä pääasiallisen maun nimeä yhdessä sanan 'vodka' kanssa.
​
Vahvuus
Kuluttajille myytävän maustetun vodkan alkoholipitoisuus on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Maustettu vodka voi olla makeutettu, sekoitettu, maustettu, kypsytetty tai värjätty.
​