Maustettu vodka 37,5 t-%

 

AINESOSAT:

Vodka

Makuaineet

Vesi

Väri (jos käytetään)

Sokeri (jos käytetään)

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

62 Kcal / annos

30ml

257 kJ

 

207 Kcal / 100ml

858 kJ

Tuotantoprosessi

Maustettu vodka valmistetaan antamalla vodkalle muu kuin sen raaka-aineista saatava hallitseva maku . Itse vodka tuotetaan maatalousperäisestä alkoholista, joka voidaan valmistaa mistä tahansa maatalouden raaka-aineesta, ja sen on oltava tislattu vähintään 96-tilavuusprosenttiseksi. Vaihtoehtoisesti termi 'maustettu vodka' voidaan myyntinimikkeessä korvata käyttämällä pääasiallisen maun nimeä yhdessä sanan 'vodka' kanssa.  

Vahvuus

Kuluttajille myytävän maustetun vodkan alkoholipitoisuus on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Maustettu vodka voi olla makeutettu, sekoitettu, maustettu, kypsytetty tai värjätty.