Likööri 15 %
AINESOSAT:
Likööri (maataloustuoteperäinen alkoholi)
Makuaineet
Vesi
Väriaine (jos käytetty)
Sokeri
RAVINTOSISÄLTÖ
37 Kcal / annos
30ml
154 kJ
123 Kcal / 100ml
513 kJ
Tuotantoprosessi
Liköörit on valmistettu maataloudesta peräisin olevasta alkoholista tai tisleestä, yhdestä ja/tai useammasta väkevästä alkoholijuomasta tai makeutetusta väkevästä alkoholijuomasta, lisäämällä niihin yhtä tai useampaa makuainetta, maataloustuotetta tai elintarviketta. Vaikka aromiaineet ja valmisteet (määritelty EU: n lainsäädännössä) ovat yleisesti sallittuja likööreissä, on kuitenkin 12 nimettyä hedelmälikööriä ja viisi yrttilikööriä, joissa sallitaan vain luonnolliset aromiaineet ja valmisteet. Liköörissä on yleensä oltava vähintään 100 g sokeria litraa kohti. Kirsikkaliköörien sokerin vähimmäismäärä on kuitenkin 70 g/litra ja katkeroiden 80 g / litra. Eräiden liköörien sokeripitoisuuden on oltava mainittua vähimmäismäärää korkeampi.
Vahvuus
Kuluttajille myytävien liköörien alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 15 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Makujen (joissain tapauksissa erityisiä sääntöjä) ja värien käyttö.
Ei sallittu
Liköörin nimen käyttäminen tuotteissa, joissa on vähemmän kuin 100 g sokeria litrassa (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta).