top of page
Likööri 15 %

 

AINESOSAT:

Likööri (maataloustuoteperäinen alkoholi)

Makuaineet

Vesi

Väriaine (jos käytetty)

Sokeri

 

 

 

 

RAVINTOSISÄLTÖ

 

37 Kcal / annos

30ml

154 kJ

 

123 Kcal / 100ml

513 kJ

 

 

Tuotantoprosessi

Liköörit on valmistettu maataloudesta peräisin olevasta alkoholista tai tisleestä, yhdestä ja/tai useammasta väkevästä alkoholijuomasta tai makeutetusta väkevästä alkoholijuomasta, lisäämällä niihin yhtä tai useampaa makuainetta, maataloustuotetta tai elintarviketta. Vaikka aromiaineet ja valmisteet (määritelty EU: n lainsäädännössä) ovat yleisesti sallittuja likööreissä, on kuitenkin 12 nimettyä hedelmälikööriä ja viisi yrttilikööriä, joissa sallitaan vain luonnolliset aromiaineet ja valmisteet. Liköörissä on yleensä oltava vähintään 100 g sokeria litraa kohti. Kirsikkaliköörien sokerin vähimmäismäärä on kuitenkin 70 g/litra ja katkeroiden 80 g / litra. Eräiden liköörien sokeripitoisuuden on oltava mainittua vähimmäismäärää korkeampi. 

Vahvuus

Kuluttajille myytävien liköörien alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 15 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Makujen (joissain tapauksissa erityisiä sääntöjä) ja värien käyttö.

 

Ei sallittu

Liköörin nimen käyttäminen tuotteissa, joissa on vähemmän kuin 100 g sokeria litrassa (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta).

bottom of page