Grappa 37,5%
AINESOSAT:
rypäleen puristejäännöksestä tislattu alkoholijuoma
vesi
sokeri (jos käytetään)
sokerikulööri (jos käytetään)
RAVINTOSISÄLTÖ
62 Kcal / annos
30ml
257 kJ
207 Kcal / 100ml
858 kJ
Tuotantoprosessi
Grappa, marc tai muu viinirypäleiden puristejäännöksestä valmistettu alkoholijuoma on valmistettu viinituotannossa ylijäävistä rypäleen kuorista, siemenistä ja rypäleen rangoista käymisprosessin ja tislauksen jälkeen. Sakkaa ja muita viinintuotannossa syntyviä partikkeleita saa lisätä enintään 25 kg per 100 kg puristejäännöstä ja edellyttäen, ettei sakka tuota enempää kuin 35% lopputuotteen alkoholista.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän grapan tai muun rypäleen puristejäännöksestä valmistetun tislatun alkoholijuoman alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi ja sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi.
Ei sallittu
Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.