Gin 37,5%
AINESOSAT:
maataloustuotteesta peräisin oleva alkoholi
katajanmarjamakuaine
muut makuaineet (jos käytetään)
vesi
väri (jos käytetään)
sokeri (jos käytetään)
RAVINTOSISÄLTÖ
62 Kcal / annos 30ml
257 kJ
207 Kcal / 100ml
858 kJ
Tuotantoprosessi
Gin on katajanmakuinen maustettu väkevä alkoholijuoma, joka tuotetaan maustamalla maatalousperäistä alkoholia katajamarjoilla. Muita aromiaineita ja aromivalmisteita voidaan myös käyttää, kunhan väkevä alkoholi maistuu pääasiassa katajalta. Jos gini sisältää vähemmän kuin 0,1 g sokeria litraa kohti lopputuotetta, sitä voidaan kutsua ”kuivaksi” giniksi.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän ginin alkoholipitoisuus on vähintään 37,5 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Värien ja makeutustuotteiden lisääminen (jälkimmäinen on tiukasti rajattu, jos tuote on ”kuiva” gin).