top of page
Pastis 40 %

 

AINESOSAT:

Maatalousperäinen tislattu alkoholi

Makuaineet

Vesi

Väri (jos käytetty)

Sokeri (jos käytetty)

RAVINTOSISÄLTÖ

66 Kcal / annos

30ml

275 kJ

 

221 Kcal / 100ml

916 kJ

 

Tuotantoprosessi

Pastis on aniksella maustettu väkevä alkoholijuoma, joka on valmistettu maustamalla alkoholia aniksella, tähtianiksella ja/tai fenkolilla, sekä lakritsijuuren luonnollisilla uutteilla. Viimemainittua käytetään lisäämään glysyriziinihappoa (enintään 0,5 g / l) ja väriaineita, joista käytetään nimeä kalkonit (vähintään 0,05 g / litra). Muita aromivalmisteita ja luonnollisia aromiaineita voidaan myös käyttää. Pastiksen anetolipitoisuus on 1,5 - 2 g litraa kohti. Pastiksen valmistusprosessissa käytetään yhtä tai useampaa menetelmää seuraavista: maserointi ja/tai tislaus; alkoholin uudelleen tislaaminen siementen tai kasvien muiden osien kera; luonnollisten uutteiden lisääminen aniksella maustetuista kasveista.

 

Vahvuus

Kuluttajille myytävän pastiksen alkoholipitoisuus on vähintään 40 tilavuusprosenttia.

 

Sallittu

Makeutusaineiden (enintään 100 g / litra) ja värien lisääminen.

bottom of page