Pastis 40 %
AINESOSAT:
Maatalousperäinen tislattu alkoholi
Makuaineet
Vesi
Väri (jos käytetty)
Sokeri (jos käytetty)
RAVINTOSISÄLTÖ
66 Kcal / annos
30ml
275 kJ
221 Kcal / 100ml
916 kJ
Tuotantoprosessi
Pastis on aniksella maustettu väkevä alkoholijuoma, joka on valmistettu maustamalla alkoholia aniksella, tähtianiksella ja/tai fenkolilla, sekä lakritsijuuren luonnollisilla uutteilla. Viimemainittua käytetään lisäämään glysyriziinihappoa (enintään 0,5 g / l) ja väriaineita, joista käytetään nimeä kalkonit (vähintään 0,05 g / litra). Muita aromivalmisteita ja luonnollisia aromiaineita voidaan myös käyttää. Pastiksen anetolipitoisuus on 1,5 - 2 g litraa kohti. Pastiksen valmistusprosessissa käytetään yhtä tai useampaa menetelmää seuraavista: maserointi ja/tai tislaus; alkoholin uudelleen tislaaminen siementen tai kasvien muiden osien kera; luonnollisten uutteiden lisääminen aniksella maustetuista kasveista.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän pastiksen alkoholipitoisuus on vähintään 40 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Makeutusaineiden (enintään 100 g / litra) ja värien lisääminen.