Brandy 36 %
AINESOSAT:
brandy
vesi
sokeri (jos käytetty)
sokerikulööri (jos käytetty)
RAVINTOSISÄLTÖ
60 Kcal / annos
30ml
247 kJ
199 Kcal / 100ml
824 kJ
​
Tuotantoprosessi
Brandy (tai weinbrand) valmistetaan viinistä tislatusta alkoholijuomasta, johon voi lisätä viinitislettä, kunhan viimeksi mainitun (a) tilavuusprosentti on alle 94,8 tilavuusprosenttia ja (b) se muodostaa enintään 50% tislatun alkoholin lopullisesta vahvuudesta. Sitä on kypsytettävä vähintään vuoden ajan tammiastioissa, tai vaihtoehtoisesti 6 kuukauden ajan, jos kypsytys tapahtuu tilavuudeltaan alle 1000 litran tammitynnyreissä. Alkoholin haihtuvien aineiden pitoisuuden on oltava vähintään 1,25 g litraa kohti puhdasta alkoholia ja niiden on tultava yksinomaan raaka-aineiden tislauksesta tai uudelleentislauksesta. Metanolipitoisuus saa olla enintään 2 g litraa kohti puhdasta alkoholia.
Vahvuus
Kuluttajille myytävän brandyn / weinbrandin alkoholipitoisuus on vähintään 36 tilavuusprosenttia.
Sallittu
Karamellin lisääminen värin mukauttamiseksi ja sokerin lisääminen maun pyöristämiseksi.
​
Ei sallittu
Muun alkoholin lisääminen ja aromien käyttö.